Transitie naar Modelleren in Archicad

Met de komst van Harald Dogge is de geplande transitie van 2D tekenen in AutoCAD naar 3D Modelleren in Archicad in een stroomversnelling gekomen.

Deze transitie is door de meest voorkomende ‘smoesjes’, die bij iedereen bekend zijn, altijd vooruit geschoven, echter nu zagen we toch echt in dat we moesten overstappen. De voordelen voor het gehele bouwproces zijn immens, het brengt onze advisering en tekenwerk naar een nieuw en hoger niveau zonder het plezier te verliezen in het ondersteunen van onze opdrachtgevers. Sterker nog, ook ons plezier wordt hiermee vergroot, niet de minste bijkomstigheid.

En dat doen we niet alleen, met z’n allen stappen we over, vandaar het oprichten van de REZULD ACADEMY. De een heeft veel ervaring met bouwkundig tekenen (2D) en de ander veel in 3D beelden maken. Wij zijn van mening dat wij bij Rezuld juist het verschil kunnen maken door beide te doen, namelijk mooie beelden verzorgen maar die bouwkundig ook kloppen. Het beste van beide werelden die samenvloeien in het programma Graphisoft Archicad.

De transitie naar 3D Modelleren in Archicad

Na 20 jaar het vertrouwde concept van 3D denken in combinatie met 2D tekenen te hebben omarmd maken we nu binnen REZULD de overstap naar volledig 3D ‘Modelleren’. Hierin is de 2D output een afgeleide van het maatvaste 3D model, waardoor er efficiënter en vooral minder foutgevoelig gewerkt kan worden. Tevens bestaat de mogelijkheid om het gebouwmodel te voorzien van data. Denk aan specifieke materiaal- en producteigenschappen, kostendata of informatie over planning en onderhoud.

REZULD maakt de overstap naar Archicad software van Graphisoft. En als je nagaat dat enkele van ons zijn begonnen op een tekenbord en Rotring-pennen is dit voor ons ’the next step’. Gelukkig moeten we nog steeds bouwkundig blijven nadenken, want dat vinden we leuk en daar zijn we goed in!

Met de komst van Harald Dogge is de geplande transitie van 2D tekenen in AutoCAD naar het 3D Modelleren in Archicad in een stroomversnelling gekomen. Deze overgang is door clichématige ‘smoesjes’ (… lees geen tijd) altijd vooruit geschoven. Echter zagen we in dat we deze overstap moeten maken om mee te kunnen met deze hedendaagse ontwikkelingen die stillaan de norm aan het worden zijn op het gebied van bouwkundig- en architectonisch tekenwerk. De voordelen gedurende het gehele bouwproces zijn enorm en brengt ons advies- en tekenwerk naar een nieuw en hoger niveau.

We maken deze overstap met zijn allen en willen ook ieders expertise hiervoor benutten. We hebben daarom intern de REZULD ACADEMY geïntroduceerd met als doel kennis delen en overbrengen naar elkaar, zodat we moeiteloos de stap kunnen maken en met nog meer plezier onze opdrachtgevers kunnen blijven bedienen.